School

                                    "I wish that I could be in some other time and place.."

Det här är verkligen inte min dag! Inte nog med att jag började klockan åtta och slutade halv fem (vilket jag gör varenda måndag!) utan idag lyckades jag också vara sekunder från att missa bussen och såg till att glömma mp3n! Vad är en bussfärd utan mp3?! Släng på lite förkylningssymptom (alla skämt om svininfluensan undanbedes då dessa redan använts flitigt under dagen) och en dålig kläddag på det så blir det ännu värre! Sen får vi inte glömma att jag genom gammal hederlig lottning utförd på regelrätt vis(?) blev utsedd till klassens "hämta-veckobrevpappret-varje-fredagmorgon-människa". Som om jag kommer komma ihåg det! Ja, de får väl skylla sig själva.. men nu ska jag nog säga som Ian Haugland sa för en stund sen (Rockklassiker, ni vet..) "Nej! Nu vill jag ha mat!" (Han blev hungrig av att lyssna på Meatloaf, haha!) 

Så får vi väl slänga in en bild som har med rubriken att göra:
              
          Mitt feta skrivblock innehåller mängder av papper varav ett är tillägnat Crashdïet

Mors!



Bon Jovi- Someday I'll be Saturday night


Hard Rock Café, Prag

"I tought I could leave
but couldn't get out the door"





Jag traskade in genom dörren och fick syn på detta tygstycke! Yeah!


Cheers


Aerosmith- Amazing


Världens bästa riff?

Det här låtarna innehåller alltså de 10 bästa riffen enligt någon brittisk undersökning. Om man tänker på hur otroligt många riff det finns lär det ju vara ganska svårt att lista ut vilka de 10 bästa är. Och hur fan avgjorde de vad som var bra eller inte? Alla tycker ju olika! Nåja, här är lista i alla fall:

1."Sweet child o' mine" - Guns N' Roses

2."Layla" - Derek & The Dominoes/Eric Clapton

3."Walk this way" - Aerosmith

4."Beat it" - Michael Jackson

5."Ace of spades" - Motörhead

6."Voodoo child" - Jimi Hendrix

7."Another one bites the dust" - Queen

8."Smells like teen spirit" - Nirvana

9."Smoke on the water" - Deep Purple

10."American idiot" - Green Day

Vad "Smoke on the water" gör sådär långt ner på listan och vad "Beat it" gör sådär högt upp kan jag inte svara på. Och varför "Kashmir" med Led Zeppelin eller "(I Can't Get No) Satisfaction" med The Rolling Stones inte är med alls vet jag inte heller. Smaken är helt klart som baken ibland.

Rock on


Att skutta ur bild..

"Might as well jump.."

  
Förövrigt köpte jag idag (efter 45 minuters intensivt förhandlande) min lillebrors näst intill oanvända Europetröja för priset 200 kr, några gitarrlektioner (av mig), två städningar av hans rum samt en kladdkaka.

Bara att börja baka då..



Van Halen- Jump


Rött och svart och..

"This is our life, this is our song"

Tänkte precis skriva en rad om alla dessa hopplösa krakar som drar på sig bandtröjor utan att veta vad det är de egentligen har på sig men jag skulle nog inte kunna säga det bättre än den här bruden gjorde så jag skippar det och slänger upp lite bilder på vad jag hade på mig igår istället..
 
  

Röda byxor, svart T-Shirt med trashad rygg och lite armband. Till det ett par leopardmönstrade tofflor och en gammal jeansjacka som inte fick vara med på blid. 

Cheers



Twisted Sister- Were not gonna take it 

SOMMAREN 2009


                                             "I got to take myself a permanent vacation.."


Jag orkar inte skriva om allt jag har pysslat med i sommar så vi tar det hela i ett gäng mer eller mindre väl valda bilder och kanske något litet väl valt ord, enjoy!

DJUR
 
                                  
                                                           Fluffigt djur, en favorit

DEEP PURPLE
 

FINLAND
             
 
                                                                                             Kusiner
EUROPE
 
                                                                                                      Jag har kramat den här karln!

Lite fler bilder från konserterna blir det väl senare tillsammans med lite text om evenemangen i fråga.  

Keep rockin'


Aerosmith- Permanent vacation

Löss?

Min kära mor har införskaffat en skiva med massa olika rocklåtar. Denna skiva skrålade fint i högtalarna och plötsligt dyker låten "Roll away the stone" med Mott the Hoople upp. Jag bestämmer mig då för att upplysa lillebror om en annan låt framförd av nyss nämnda band..

Jag (till lillebror): det är ju de här som har gjort "All the young dudes" 
Mamma: Vad sa du att den hette? "Har du en lus"?!

Hon är bra rolig, mor min!


Har du en lus, Ludde lille?


Okej, då kör vi!


"But there's not enough reason for me to go insane"

Nu får bloggskrället se ut såhär tills någon hjälper mig att fixa den! Och det kan dröja.. Hur som helst. Det är ju innehållet som räknas, eller hur? Och det här inlägget har ju potential att bli ett väldigt lyckat  första inlägg trots att ingenting går som jag vill just nu! Jag skrev nämligen ett väldigt tjusigt inlägg nyss som av någon anledning valde att försvinna. Nåväl.. Jag får helt enkelt slösa lite tid på att försöka återskapa det (eller åtminstone något som liknar det)..

Det är nog bra att slösa lite tid här så jag inte skuttar iväg och köper någonting. Jag har nämligen köpt en hel del den senaste tiden. Tågbiljett, kläder, skivor osv. Igår inhandlades inte mindre än 7 skivor när Lisa, Micke och jag hade
skivshoppardag! Bild på det:

Hej skivor, hej då pengar

Dessa skivor kostade mig 631 kr men det var de helt klart värda! Det enda som stör mig lite är att "Hysteria" med Def Leppard (överst i bild) kostade hela 179 kr!  Nissen i affären motiverade priset med att skivor av bandet i fråga aldrig sjunker eftersom bandet är kult och blablabla och eftersom jag letat efter skivan i något år nu var det ju lika bra att köpa den! Vad som sen gjorde priset ännu knasigare var att nissen sekunden senare sålde en skiva med Guns N' Roses till Micke för 99 kr! Är inte Guns N' Roses kult eller? Nu låter det som jag är en bitter snåljåp men så är inte fallet, haha! "Hysteria" är ju faktiskt riktigt bra!

Idag skulle jag i alla fall undvika att spendera några pengar pga allt ovanstående och jag hade lyckats om det inte varit halva priset på massa gitarrsträngar när jag skulle hämta ena gitarren från service. Men det var nog det vettigaste köpet jag gjort på länge med tanke på att strängarna på den andra gitarren är nästan 3 år gamla. Menmen.. Mer om gitarrerna en annan gång!

Rock on
♠  

Europe- Rock the night

RSS 2.0